Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dugi otok

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Dugi otok

  Evo da pokrenem temu

 • #2
  Ovaj Uskršnji vikend provela sam na Dugom otoku. Već dugo planiram , eto sada se sve poklopilo. Primarni cilj bio je Orljak, a nakon toga obići cijeli otok pošto smo išli autom, sada kada je cijena trajekta povoljnija. U subotu kada smo stigli u Brbinj, obišli smo svjetionik u Velom ratu, plažu Sakarun, te Božavu i spustili se u Sali na noćenje.( takav je bio dogovor obzirom da je najveće mjesto na otoku). Nedjelju smo rezervirali za Orljak i PP Teleščica.
  Sam Orljak se obilazi točno kako je opisano u Čaplarovom izdanju Vodića. O kamenoloma do Orljaka ( uz put obišli vrh Oštravicu) laganim hodom nam je trebalo 1:30, dok smo se spuštali direktno i trebalo nam je 50 min. Vrijeme je bilo lijepo i sunčano a pogledi predivni. Nakon ručka otišli smo za Telaščicu. Ulaz se još nije plaćao. Do rampe gdje se parkira auto i dalje ide pješke ima nekoliko skretanja za par crkvica. Obišli smo jezero Mir, na 2 mjesta klifove, vidjeli utočište napuštenih magaraca . Ono što nisam našla, a htjeli smo otići na Veli vrj, vrh iznad jezera no nikako nisam našla nikakav prohodan put.. ( kada sam bila prije 9 god, tamo bila sam na njemu išli sam u velikoj grupi i uson je bio "na divljaka"). To nam se ovaj put nije dalo. Na povratku smo posjetili utvrdu Grpašćak. Svakako preporučam. Sve skupa smo bauljali po Telaščici od 15:30 do 19:30. Uzmite si vremena isplati se.
  Da li netko zna postoji li kakav prohodniji put za taj Veli vrj ?
  Uglavnom po otoku smo napravili autom 150 km. Vidjeli smo i autobus ali nisamo se raspitivali kako vozi. Na letku TZ sam vidjela i taxi , pa ako netko dolazi katamaranom a ne da mu se hodati 8 km po cesti evo broja. taxi FRKA Sali 098 89 10 36 ili Adamo travel agency.

  Comment

  Working...
  X